Un fost ziarist din Sibiu care în urmă cu patru ani a fost înțepat de o căpușă a murit, luni, iar apropiați ai acestuia spun că a fost diagnosticat cu boala Lyme în Austria, după ce în România ar fi primit mai multe diagnostice eronate.
Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Sibiu, Szombatfalvi Totok Francisk, prieten al fostului ziarist Rudolf Kamla, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că acesta a fost diagnosticat în Austria cu boala Lyme, după ce ar fi fost înțepat de o căpușă, în urmă cu patru ani, iar de atunci în România ar fi primit mai multe diagnostice eronate.
Szombatfalvi Totok Francisk a spus că fostul ziarist de etnie germană i-a spus că vrea să organizeze o conferință de presă în care să povestească prin ce suferințe a trecut până la diagnosticarea cu această boală într-o clinică din străinătate.
„Am fost la el în 7 mai, cu o săptămână înainte să moară. Mi-a spus că a fost diagnosticat cu Lyme și chiar m-am gândit să facem la ITM o campanie de prevenire. Rudy (Rudolf Kamla – n.r.) ar fi vrut să facă o conferință de presă în care să spună cât a suferit până să fie diagnosticat. A ajuns la Viena anul trecut în noiembrie și acolo a paralizat și a orbit. Medicii de acolo i-au recoltat lichid din măduva spinării și testele trimise în Germania și în Anglia au relevat faptul că avea Lyme. Rudy ar fi vrut să spună el asta, dar nu a mai apucat. În țară a fost diagnosticat cu cancer, cu gută și chiar cu meningită. Dar el avea boala Lyme. A fost înțepat de căpușă acum patru ani”, a declarat Szombatfalvi Totok Francisk.
Potrivit acestuia, după un tratament sever în străinătate, ziaristul a reînceput să meargă și să vadă.
Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Simona Berariu, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că în județ nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de boala Lyme, iar o anchetă ar putea începe numai în momentul în care familia victimei ar depune o reclamație.
„În județul Sibiu nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de boala Lyme. În ceea ce privește cazul mediatizat, putem spune că familia nu a depus nicio reclamație cum că persoana decedată ar fi fost diagnosticată greșit într-un spital din țară. Numai dacă familia va depune o reclamație se va putea dispune începerea unei anchete”, a spus Berariu.
Autoritățile din Sibiu sunt în alertă, după ce numărul celor care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe este din ce în ce mai mare, chiar dacă în municipiul Sibiu a fost făcută dezinsecție.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Decebal Todăriță, de la începutul anului până în prezent au primit tratament în UPU 304 persoane care au spus că au fost înțepate de căpușe, iar dintre ele, 303 sunt doar din 22 martie.
Citește și O boală specifică femeilor, mult mai periculoasă în cazul bărbaților. Pacienții mor înainte de afla de ce suferă
Citește și Actorul Șerban Ionescu suferă de o boală gravă provocată de mușcătura unei căpușe. „Sunt într-o permanentă competiție cu boala”
Citește și Un britanic a înșelat statul cu 40.000 de lire sterline pretinzând că suferă de o boală asemănătoare cu cea a lui Stephen Hawking, dar a fost surpins participând la un concurs de golf
Citește și SUA a aprobat un medicament împotriva ciumei. Câte persoane suferă anual de această boală
Citește și De la 1 aprilie unele MEDICAMENTE vor putea fi prescrise numai pentru o singură BOALĂ. LISTA tratamentelor